Månandens sötsak

Eftersom jag inte är något speciellt stort fan av kaffe så brukar det istället bli en hel del tedrickande för min del. Och framförallt nu under hösten så dricker jag gärna te mer än någonsin. Älskar att krypa upp i soffan, invirad i mina svarta filt och sörpla något varmt ur min favoritkopp från Bruka Design. Igår provade jag att göra min egna form av Chai Tea, som smakade och luktade fantastiskt gott. Kommer garanterat att göra om detta senare i veckan igen. Temat på Månadens sötsak är denna månad VÄRMANDE så passade nog får också detta bli mitt bidrag 🙂

Här kommer receptet 🙂
5 dl vatten
I st färsk Ingefära ( skivad i bitar )
2 kanelstänger
10 st hela kardemummakärnor
4 st hela kryddnejlikor ( sådana man dekorerar apelsiner med under julen 🙂
2 msk svart te ( svart blad te och pås-te fungerar säkert lika bra )
 Koka upp vatten, ingefära, kanelstänger, kardemummakärnor, kryddnejlikor och under ca 10 min. Tillsätt därefter svart te och låt dra sig i några minuter. Sila därefter borta alla kryddor och det svarta teet och häll upp i glas eller koppar. Klart att avnjutas 🙂
 Vill man göra Chai Tea med mjölk kan man tillsätta detta efter att man kokat upp allt i ca 10 min. Låt då det sjuda ett par minuter tillsammans med en liten dos socker. Tillsätt därefter det svarta teet och låt dra sig innan det silas och serveras
Chai Tea

Chai Tea

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s