Tårtbotten

Ett av mina enklaste tårtrecept är lika delar. Receptet finns på en mängd olika svenska bakbloggar och nu även här på min! Det du behöver är tre glas av lika delar! Superenkelt om du vill baka eget men inget för avancerat!

I första glaset har du så mycket ägg som du önskar. I andra glaset lika mycket socker och i tredje glaset 1/3 potatismjöl och 2/3 vetemjöl. Jag brukar också i mjölglaset lägga i lite vaniljsocker, rivet apelsinskal eller kakao om jag vill smaksätta.

Beroende på hur mycket ägg du använder behöver du också tillsätta bakpulver.

Ett bra mått är då:
2 ägg – 1 tsk bakpulver
3 ägg – 1 1/2 tsk bakpulver osv
4 ägg – 2 tsk bakpulver osv….

Vispa sedan ägg och socker länge och poröst. Det ska bli fluffigt och vitt. Tillsätt sedan mjölblandningen och rör om så att det blir en len smet. Smörj en form (jag använder mig alltid utav 15 cm springform men går givetvis bra med större formar men då krävs större lika delar.) Häll smeten och grädda mitt i ugnen på 170-175 grader i 35-45 min.
OBS! Öppna absolut inte lucka förens minst 25 minuter har gått, annars riskera den att sjunka ihop!

Lycka till!

20131023-083829.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s